KARNIYARIK TARİFİ

KARNIYARIK TARİFİ

Luxell İle Karnıyarık Tarifi

Luxell mutfak aletlerinizin gücüyle Türk mutfağının en sevilen ana yemeklerinden biri olan Karnıyarık'ı hazırlamaya ne dersiniz? Luxell ocağınızda nar gibi kızaran patlıcanlar, tam kıvamında hazırlanan iç harcı ve Luxell fırınınızın her noktaya yayılan eşit ısısıyla pişen bu lezzet, sofralarınızın baş tacı olacak. İşte karşınızda tam kıvamında bir Karnıyarık tarifi!

 


Malzemeler

Patlıcan İçin:

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ

İç Harcı İçin:

  • 300 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber

Sosu İçin:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • Yeşil biber ve domates dilimleri

 


Luxell İle Hazırlanışı

  1. Patlıcanların Hazırlanması: Patlıcanları alacalı soyun ve acısını almak için tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Luxell ocağınızda ısıttığınız bol sıvı yağda, patlıcanları her tarafı kızarana kadar pişirin. Kızaran patlıcanları fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
  2. İç Harcın Hazırlanması: Başka bir tavada kıyılmış soğan ve biberleri Luxell ocağınızın orta ateşinde kavurun. Kıyma ekleyip suyunu çekene kadar karıştırın. Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ve salçayı ilave edin. Baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, tüm malzemeler özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Doldurma ve Fırınlama: Kızarmış patlıcanların ortasını bir bıçak yardımıyla boydan boya yarın ve içlerine hazırladığınız kıymalı harcı doldurun. Doldurduğunuz patlıcanları Luxell fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun.
  4. Sosun Hazırlanması: Bir kasede salça, sıcak su ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız sosu karnıyarıkların üzerine gezdirin.
  5. Pişirme: Luxell fırınınızı 190°C'ye ayarlayıp önceden ısıtın. Yemeği fırına verin ve sosu hafifçe kaynayıp üzerindeki domates ve biberler kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!


 
Etiketler: KARNIYARIK TARİFİ
Eylül 09, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.