İtalyan Pizza

18 Nisan 2022
İtalyan Pizza

Hamuru için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4, 5 su bardağı un (Alabildiğince)

Pizza sosu için;

  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz

İç malzemesi için;

  • 200 gram mozzarella peyniri (Dil peyniri de kullanabilirsiniz)
  • 100 gram kaşar peyniri rendesi
  • İstiridye mantar
  • Jambon, salam, sucuk
  • 2 adet yeşil biber
  • İsteğe bağlı farklı malzemler de ekleyebilirsiniz.

Yapılışı;

İlk olarak hamurumuzu güzel bir şekilde mayalayın. Hamur oluşum sürecinde 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurma işleminde de 3 yemek kaşığı zeytinyağı kullanarak yumuşacık bir hamur elde edebilirsiniz. Sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletiyoruz. Mayalanan hamuru pizza yapılacak şekilde açın.

 Sosu hazırlamak üzere, domatesleri ince doğrayın. Sarımsaklar da dişe gelmeyecek şekilde doğranıp hazır tutulmalı. Zeytin yağı ekleyerek domatesleri ve sarımsakları atın. Suyunu salıp çektikten sonra salça ve sıcak su ilave edilip, Baharatları ekleyin. İyice fokurdayıp kıvam bulunca ocaktan alıp, pizza tepsimize incecik bir şekilde açtığınız hamurun üzerine önce biraz zeytinyağı gezdirip, sosu sürün.

Kaşar peynir rendesi, mozzarella peyniri, salam-jambon,sucuk dağıtarak eşit bir şekilde yayılır. Üstüne; isteğe bağlı dilimlenmiş fesleğen, roka ilave edebilirsiniz. Biberde bu aşamada konuya dahil olur.

Önceden 5 dk ön ısıtma yapılan opall ankastre fırında 180 derecede pişirin. Pizzanız 30 dk servise hazır. 

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.